APK keuring

APK keuring

( APK ) Uiteraard voordelig bij Autobedrijf H.Kroon

Voor alle personenauto’s geldt dat zij na verloop van tijd verplicht technisch gekeurd moeten worden. De wet schrijft hiervoor de Algemene periodieke Keuring ( APK ) voor. Die genoemde Apk keuring kunt u uiteraard uit laten voeren bij Autobedrijf H.Kroon, wij zijn op elke vestiging voorzien van RDW keurmerk en hebben de juist geschoolde mensen in dienst. 

Ook voor de APK keuring bieden wij scherpe prijzen. Zo kunt u nu geheel compleet uw benzine auto laten keuren voor slechts € 29,95 en uw diesel auto voor € 59,95. 

Via de onderste button kunt u geheel online een afspraak bij één van onze vestigingen inplannen.

Bij de APK wordt gelet op:

Verkeersveiligheid: Remmen, banden, sturen, wielophanging, verlichting, carrosserie en schokdempers.

Milieu: Uitstoot en uitlaatgassen

Algemeen: Voertuig indentificatie

De kosten voor de APK bestaan uit:

  • Arbeidstijd
  • Afmeldkosten RDW
  • Emissietest
  • Viergasmeting
  • Roetmeting

Welke auto moet wanneer gekeurd worden?

De verplichte APK is niet voor elke auto hetzelfde. Zo maakt de overheid vanaf 1 januari 2008 onderscheid tussen auto’s die op benzine rijden en auto’s die op andere brandstoffen rijden, zoals diesel en gas. Ook de leeftijd van de auto speelt een rol. In het volgende overzicht vindt u precies wanneer welke auto gekeurd moet worden:

• Personenauto’s of lichte bedrijfswagens die op een andere brandstof (diesel, gas) rijden dan benzine moeten drie jaar na de datum van afgifte van kentekenbewijs deel 1 voor het eerst worden gekeurd. En vervolgens elk jaar daarop.

• Personenauto’s en lichte bedrijfswagens die op benzine rijden en vóór 1 januari 2005 op de weg zijn toegelaten, moeten drie jaar na de datum van afgifte van kentekenbewijs deel 1 voor het eerst worden gekeurd. En vervolgens elk jaar daarop.

• Personenauto’s of lichte bedrijfswagens die op benzine rijden en ná 1 januari 2005 op de weg zijn toegelaten, moeten vier jaar na de datum van afgifte van kentekenbewijs deel 1 voor het eerst worden gekeurd. En daarna één keer in de twee jaar. Als deze auto’s acht jaar of ouder zijn, geldt een jaarlijkse apk-plicht.

• Personenauto’s van 30 jaar of ouder hoeven sinds 1 januari 2008 nog maar één keer per twee jaar gekeurd te worden.

• Voor personenauto’s die vóór 1 januari 1960 op de weg zijn toegelaten, vervalt de apk-plicht.

U kunt uw auto al vanaf twee maanden vóór de keuringsdatum laten keuren. In dat geval wijzigt de uiterlijke keuringsdatum voor het jaar daarop niet.

De Emissietest voor benzine en diesel motoren.

Tijdens de APK wordt de uitstoot van het voertuig gemeten. Afhankelijk van de brandstof en de leeftijd van de auto wordt de uitstoot als volgt gemeten:

De uitstoot van auto’s met een datum deel 1 na 31-12-205 wordt bepaald door middel van een emissietest via het EOBD uitleessysteem. Het EOBD is een emissie-standaard die geldt voor in Europa verkochte auto’s. Dit geldt voor auto’s met een benzine, diesel of hybride motor.

Een viergastest wordt uitgevoerd bij benzine auto’s die in gebruik zijn genomen vanaf 1-1-1996.

Een viergastest wordt uitgevoerd bij benzine auto’s die in gebruik zijn genomen na 31-12-1992 maar voor 1-1-1996 als de type aanduiding op het kentekenbewijs U9 of E2 is.

Auto’s met een dieselmotor met een datum deel 1 van 1-1-1980 t/m 31-12-2005 moet met behulp van een roetmeting de uitstoot worden bepaald.  Bij deze meting is het van groot belang dat u uw voertuig in een goede staat van onderhoud is om motorschade tijdens de meting te voorkomen. Dieselmotoren van na 1972 zijn erop gebouwd om deze meting te kunnen ondergaan als de onderhoudsbeurten volgens de fabrieksvoorschriften zijn uitgevoerd. Klik hier voor het maken van een afspraak

Contact met Suzuki Kroon via WhatsApp